Twitter Hesabı Nasıl Silinir?
 25 Aralık 2020   Esosyal

Twitter Hesabı Nasıl Silinir?

Çoğu zaman vakit geçirmek için girdiğimiz ve keşfette saatler geçirdiğimiz Twitter, hayatımızın hemen hemen her noktasında gündemi takip edebildiğimiz bir mecra olmuştur. Bu yazımızda Twitter hesabı nasıl silinir sorusuna cevap arayacağız.

Twitter Nasıl Ortaya Çıktı?

Diğer mecralardan pek de farklı sayılmayan Twitter, gündemi takip edebilmek ve yine her zamanki gibi bir sohbet paylaşımı olabilmesi amacıyla 21 Mart 2006 tarihinde kurulmuş bir platformdur. Kurucuları: Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone ve Evan Williams'dır. Gündemden haberdar olabilmek için diğer plaftormlardan da destek alarak çalışmalarını yürüten bu ekip zaman içinde çok fazla ünleniyor ve günümüzdeki modern Twitter anlayışını oluşturabiliyor.

Artık elbette ki Twitter gibi bir platformun yok oluşundan bahsedebilmek mümkün değilse de çalışmalara devam edip geliştirmeye çalışıyorlar. Twitter 2013 yılında Dünyada en çok ziyaret edilen 10 sitenin içerisinde yer almayı başardı. Bu da onu dünya çapında inanılmaz bir üne soktu. Günümüzde hala çok konuşulan Twitter, kişilerin anlık durumlarını yansıttığı, birileriyle paylaşma ihtiyacı duyduğu için kendini yalnız hissetmediği bir yer.

Neden Twitter Kullanılmalı?

Twitter'ı dünya çapında ünlü yapan ve diğerlerinden ayıran pek çok özelliği var. Bunlardan mutlaka bahsetmek ve üzerinde durmak gerekir. Yine de sosyal medyayla arası pekiyi olmayan ama buna rağmen Twitter kullanmaktan vazgeçemeyen sayılmayacak kadar çok kişi olabilir. Peki, neden Twitter kullanılmalı?

  • Dünya çapında bir üne sahip
  • Herkese ulaşılabiliyor olması
  • Gündemden haberdar edebiliyor olması
  • Kendi düşüncelerimizin paylaşılabiliyor olması
  • Büyük bir kitleye ulaşabiliyor olmak
  • Yardıma ihtiyacı olan kişiler için en uygun platformun Twitter olması
  • Çok kullanışlı olması

Gibi sebepler örnek olarak gösterilebilir. İşte bu sebeplerden ötürü Twitter mutlaka tercih edilmeli. Bu gibi platformlar ile daha çok kişiye ulaşabilir, yaptığımız işlerden herkesi haberdar edebilir, çok iyi bir kitleye sahip olabiliriz.

Twitter Hesabını Nasıl Kullanırız?

Önce bir hesap oluşturduktan sonra ayarlar ve gizlilik kısmından hesabımızın düzenlemelerini yapabilir, şifresini yenileyebiliriz. Yeni yeni Twitter kullanmaya başlayan okuyucularımıza da Twitter'ın gözüktüğü kadar karmaşık olmadığı bilgisini verelim. Son zamanlarda oldukça fazla kişi tarafından kullanılmaya başlanan Twitter, aşina olduğumuz insanların düşünceleri ile ilgili de bilgi sahibi olmamızı sağlıyor. İyi bir Twitter kullanıcısı olabilmek için kelimelere dikkat ederek yazmanızda fayda var. Sizin düşüncelerinizi beğenen kitle sizi takip etmekte sakınca duymayacaktır elbette.

Twitter Hesabı Nasıl Silinir?

Twitter'a katılan pek çok insan olsa da aynı zamanda silmek isteyenler de olabilir. Günlük aktivitelerinin yanı sıra sosyal medyaya vakit ayıramadığını, zamanını aldığını söyleyen kullanıcılar da mevcut elbette. Günlük hayatın stresinden dolayı kendilerini başka işe veremeyebilir ve doğal olarak da silmek isteyebilirler.

Böyle olduğunda yani direkt olarak silmek istediğinizden uygulamanız gereken adımlar hakkında bilgi verelim; öncelikle profil simgenizin altında, açılır menüden ayarlar ve gizlilik öğesine tıklayın daha sonrasında hesap sekmesinde, sayfanın altındaki hesabımı devre dışı bırak öğesine tıklayın, hesabı devre dışı bırakmaya ilişkin bilgileri okuduktan sonra ardından da kullanıcı adını devre dışı bırak öğesine tıklayın.

Sizden istendiğinde şifrenizi girin ve hesabı devre dışı bırak butonuna tıklayarak ilerlemek istediğinizi onaylayın böylece hesabınızı artık silmiş olacaksınız. Tekrar dönmek istediğinizde silinen hesapla ilgili olarak bir şey yapamayacak ve yine hesap açmak zorunda kalacaksınız.

O yüzden tavsiye olarak şunu söylemek isteriz ki hesabı silmek istediğinizden iyice emin olduktan sonra silme girişiminde bulunun. İş stresinden dolayı veya günlük meselelerden ötürü yorulmuş, bunalmış olabilir, uzaklaşmak isteyebilirsiniz ama tekrar dönmek de isteyebilirsiniz.

Yazıyı PAYLAŞ:

3 Dakika Önce